torstai 9. kesäkuuta 2016

MARJAPIIRAKOISTA...

Tämä marjapiiras-resepti on yksi suosikeistani, sillä piirakoista tulee kirjaimellisesti aivan syötävän söpöjä! Ne eivät myöskään ole ällömakeita, joten vaara syödä useampi kerralla on erittäin suuri.

Piirakoiden tekeminen ei sinänsä ole vaikeaa, mutta kuten aina, mutkia tuli matkaan myös tälläkin kertaa. Taikinani jäi nimittäin aavistuksen liian kuivaksi (ts. muruiseksi) ja sitä oli paikka paikoin melkein mahdoton saada vuokiin. Jouduinkin lopulta täyttämään vuoat pienen pienistä murusista ja siinä touhussa meinasi mennä sekä ikä että terveys - hermoista puhumattakaan. Suosittelenkin siis lisäämään ohjeessa olevan maidon määrää fiiliksen mukaan, sillä taikinasta todella pitää tulla kiinteä.


12 PIENTÄ MARJAPIIRASTA

200 g vehnäjauhoja
85 g tomusokeria
55 g mantelijauhoja
115 g voita (pehmeää)
1 munankeltuainen
noin 1 rkl maitoa

Siivilöi jauho ja tomusokeri kulhoon ja lisää mantelijauho.
Nypi voi joukkoon muruiseksi taikinaksi.
Lisää munankeltuainen sekä maito ja sekoita käsin kiinteäksi taikinaksi.
Kääri taikina kelmuun ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.

*** 

Kauli taikina ja vuoraa sillä 12 pientä piirasvuokaa.
Pistele pohjat haarukalla.
Paina pala foliota jokaisen piirakkavuoalle niin, että se peittää reunatkin.
Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia ja ota foliot pois. Anna vielä paistua 2-3 minuuttia.
Anna jäähtyä.

TÄYTE

225 g tuorejuustoa (itselleni ei riittänyt tämä määrä, joten suosittelen tuplaamaan tuorejuuston määrän)
tomusokeria maun mukaan
noin 250 g tuoreita marjoja

Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa.
Pane jokaiselle piiraspohjalle lusikallinen täytettä ja asettele päälle marjoja.
Viimeistele siivilöidyllä tomusokerilla.

Loppu hyvin, kaikki hyvin! Piirakoista tuli jälleen aivan superhyviä, pienistä alkuvaikeuksista (lue: raivareista) huolimatta!




Huom! Alkuperäinen ohje on peräisin Ruokasuosikit; jälkiruoat-nimisestä pikkukirjasesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti