keskiviikko 10. elokuuta 2016

PERUNALETUISTA...

Minulla on juuri nyt meneillään se vaihe, kun kaikki vanhat ruokareseptit kyllästyttävät ja yritän parhaani mukaan löytää uusia ideoita. Bongasin netin syövereistä ohjeen perunaletuille tonnikalamoussella (jonka pitäisi kaiken huipuksi vielä sopia tällaiselle vatsavaivaisellekin) ja päätin antaa sille mahdollisuuden. Alkuperäinen mousse ei vain rehellisesti sanottuna maistunut juuri miltään, joten päätin hiukan tuunata sitä "vähän kaikella mitä jääkaapista sattui löytymään". Se sitten myös siitä vatsaystävällisyydestä... Idean reseptiin sain kuitenkin täältä.



PERUNALETUT

8 perunaa
1,5 dl kermaviiliä
3 munaa
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
1 tl suolaa

Keitä kuoritut perunat ja soseuta ne. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne soseeseen.
Lisää lopuksi kermaviili sekä kananmunat ja sekoita tasaiseksi lettutaikinaksi.
Paista letut voissa melko paksuiksi ja nauti lämpimänä.

TONNIKALAMOUSSE

2 prk tonnikalaa
1 dl kermaviiliä
2 rkl ranskankermaa
2 rkl sweet chili-kastiketta
puolikas sipuli
fetaa
suolaa
pippuria
tilliä

Kaada tonnikalasta neste pois ja hienonna se haarukalla.
Pilko sipuli pieneksi ja lisää tonnikalan sekaan.
Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin.
Anna maustua hetki jääkaapissa.


Perunaletuista tuli oikein hyviä, mutta jäin vielä miettimään millä tonnikalamoussen saisi korvattua. Tuunauksen jälkeen maku oli hyvä, mutta en siitäkään huolimatta ole mikään tonnikalan ylin ystävä. Lämpimänä, esimerkiksi pizzassa, se on oikein hyvää, mutta haluan ehdottomasti kokeilla reseptiä myös jollain muullakin ainesosalla. Kunhan vain ensin keksin millä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti