maanantai 31. lokakuuta 2016

HALLOWEENISTA

Koska syksy on näin sateineen melko ankeaa aikaa, päätimme ystäväni kanssa keksiä piristykseksi jotain ihan erityisen hauskaa; huikeat Halloween-bileet! Ystäväpariskuntamme koti saikin siis kokea melkoisen muodonmuutoksen, sillä muutimme heidän talonsa synkäksi autiotaloksi. Peitimme muun muassa kaikki huonekalut valkoisilla lakanoilla sekä levitimme harsoa sekä hämähäkinseittejä ympäri asuntoa. Säästimme myös viimeisen parin kuukauden ajalta kaikki kuolleet kukat, jotka sopivatkin aivan täydellisesti teemaan.

Selvisimme siis bileistä melko pienellä budjetilla, sillä suurin osa autiotalon tavaroista oli joko omiamme tai askarreltavissa. Teimme esimerkiksi ruumiit sanomalehdillä täytetyistä jätesäkeistä ja ikkunoita peittävät "laudat" vanhasta pahvista. Lepakoita saimme roikkumaan kattoon kiinnitetystä isosta oksasta ja ahdistavat taulut luotiin netistä tulostetuilla ja kehystetyillä mustavalkokuvilla. Loppusilauksen autiotalolle antoi vielä kuivien lehtien sekä oksien sirottelu ympäri asuntoa. Valaistuksena toimi tietysti kymmenet kynttilät sekä lyhdyt ja taustalla soi ahdistavan pelottava musiikki (kuunnelkaapa esimerkiksi tämä).





Päätimme kuitenkin viedä bileet vielä astetta pidemmälle ja luoda sen yhteyteen kokonaisen murhamysteerin. Kaikille osallistujille luotiin jo etukäteen uusi identiteetti taustatarinoineen ja heille annettiin ratkaistavaksi "paikallisen pormestarin" erittäin raaka murha, jonka tapahtumat sijoittuivat luonnollisesti juuri autiotaloon.  Jokainen vieras liittyi jollakin tavalla pormestariin ja oikein asetetut kysymykset muille hahmoille johdattivat heidät lopulta murhaajan jäljille.

Vaikka mysteeri osoittautuikin erittäin vaikeaksi suunniteltavaksi 20:lle henkilölle (lue: pari perheriitaa + mahdollinen aivohalvaus), taisi se kuitenkin loppujen lopuksi onnistua ihan loistavasti! Parin tunnin intensiivisen salapoliisityön jälkeen murhaaja (sekä motiivi) vihdoin selvisi ja kilpailun voittaja palkittiin "ruhtinaallisesti" (lue: unohdin palkinnon kotiin).











Järjestimme bileet nyyttärimeiningillä ja vieraat toivatkin mukanaan toinen toistaan karmivampia (noin niin kuin ulkonäöllisesti) herkkuja! Itse leivoin juhliin "hämähäkinseitillä" koristellun paholaisen suklaakakun, jonka reseptin lupaan laittaa blogiin myöhemmin. Vaikka en mikään suurin suklaan ystävä olekaan, tuo kakku on aivan järjettömän hyvää ja suorastaan sulaa suuhun! Tai no siis ainakin silloin, kun en onnistu mokaamaan sitä jotenkin...




Vaikka se bileiden ankein osuus - eli suursiivous - on vielä edessä, olivat juhlat kyllä ehdottomasti sen arvoiset. Kiitos vielä huikeasta panostuksesta myös kaikille vieraille, joiden naamiasasut olivat toinen toistaan kekseliäämpiä! Tästä pitää ehdottomasti tehdä perinne!







2 kommenttia:

  1. Ei huh huh mikä panostus ja miten karmivan näköstä ootte saanu aikaan! Ihan huikeita ideoita. Pari drinksua alle ja noi nuken päät purkissa, niin sydäri ois kyl lähellä :,D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D
      Joo ajateltiin kerrankin panostaa ihan kunnolla!

      Poista