keskiviikko 19. lokakuuta 2016

PARHAASTA MAKARONILAATIKOSTA

En ole ikinä ollut mikään makaronilaatikon ylin ystävä, sillä minusta se on vain jotenkin todella ankeaa. Poikaystäväni kuitenkin tykkää siitä kovasti ja pyytää minua aina silloin tällöin tekemään "sitä hyvää makaronilaatikkoa". Sitä perinteistä ohjettahan piti siis tuunata jonkin verran, että sain aikaiseksi makaronilaatikon josta myös itse pidän. Suomeksi sanottuna se siis tarkoittaa, että reseptiin piti saada huomattavasti enemmän lisää makua!

"Liiallisen" pastan tai makaronin käyttämisen sijasta tykkään myös, että ruoassa pitää olla enemmän lihaa. Niinpä siis yleensä tuplaankin lihan määrän jokaisessa löytämässäni ohjeessa, eikä makaronilaatikko ole poikkeus. Tästä reseptistä tulikin loppujen lopuksi aika miehekäs, sillä tuplapekoni ei varsinaisesti ainakaan kevennä tätä ruokaa... Mutta samapa tuo, sillä lopputulos on oikein hyvä - jopa tällaiselle makaronilaatikon "vihaajalle".


MAKARONILAATIKKO

5 dl täysjyvämakaroneja
700 g jauhelihaa
2 pkt pekonia
2 sipulia (tai yksi iso)
3 valkosipulinkynttä
6 dl kermaa (itse käytin 2.5 dl "makukermaa" ja loput tavallista ruokakermaa)
2 kananmunaa
(0.5 dl juustoraastetta - itse käytin kaapista löytynyttä parmesanraastetta)

Keitä makaronit ohjeen mukaisesti.
Paista jauheliha ja mausta oman makusi mukaan (mausteita saa olla todella reippaasti, sillä makaroni sekä kermaseos laimentavat makua huomattavasti).
Pilko pekoni saksilla ja paista se pannulla.
Pilko vielä sipulit ja kuullota niitä hetki paistinpannulla.
Voitele uunivuoka ja kaada kaikki ainekset astiaan. Sekoita hyvin ja maista onko tarpeeksi makua.
Vatkaa munat ja kerma kevysti sekaisin erillisessä kulhossa ja kaada muiden aineiden joukkoon.
Ripottele halutessasi pinnalle hieman juustoraastetta.
(Peitä makaronilaatikko kelmulla ja anna maustua jääkapissa yön yli.)
Paista laatikkoa 200 asteessa noin tunnin verran. Peitä pinta foliolla jos se meinaa ruskistua liikaa.


Itse teen makaronilaatikon aina valmiiksi jo edellisenä iltana, jolloin se saa maustua rauhassa yön yli. Olen itse asiassa huomannut sillä olevan melko isokin vaikutus ruoan makuun. Lisäksi seuraava päivä helpottuu huomattavasti kun päivän ruoka on vain uunia vaille valmis. Kuinka kätsyä!
P.S. Makaronilaatikko on ehkä vieläkin parempaa toisena syöntipäivänä, kun sen lämmittää paistinpannulla runsaassa voissa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti