maanantai 14. marraskuuta 2016

ERITTÄIN TYHMÄSTÄ ONGELMASTA

Minulla on yksi todella dorka ongelma. Tai no ei se oikeasti ole edes ongelma, vaan maailman tyhmin päähänpinttymä. Miettikääpä siis sellainen pimeä talvi-ilta; lunta tupruttaa hiljalleen ja asetut mukavasti sohvalle lämpimän peiton alle. Huonetta valaisee vain kynttilän pehmeä valo ja avaat pitkän päivän jälkeen Netflixin katsoaksesi upouuden jakson lempisarjastasi. Kaiken tämän kruunaa vielä kädessäsi oleva lasi hyvää punaviiniä... HEP! Tässä se ongelma! Minä en nimittäin tykkää punaviinistä ja se on ihan todella ärsyttävää! Se idyllinen mielikuva punaviinilasista tunnelmallisena iltana on kuitenkin niin vahva, että päätin ruveta harjoittelemaan punaviinistä tykkäämistä!



Niin kuin olen täällä aiemminkin maininnut, olen vahvasti valkoviinin ystävä. Merkillä, maalla tai rypäleellä ei ole minulle kuitenkaan mitään merkitystä, sillä en yksinkertaisesti huomaa viineissä mitään eroja. Sivistymätön juntti(ko)? Sovitaan vaikka niin. Itse olen kuitenkin huomannut siitä olevan enemmänkin hyötyä, sillä voin hyvillä mielin ostaa Alkosta vaikka sitä edullisinta kyykkyviiniä.

Olen kuitenkin ymmärtänyt, että punaviinissä makuerot ovat huomattavasti isommat. Niinpä siis marssinkin Alkoon ja pyysin myyjältä mahdollisimman "valkoviinimäistä" punaviiniä, koska en pidä ollenkaan punkun mausta. Myyjän ilme vaati pientä lisäselvitystä asiaan, mutta lopulta hän (ehkä) ymmärsi mitä ajan takaa. Se kyseinen viini - en todellakaan muista nimeä - ei kuitenkaan ollut edes aavistuksen verran hyvää, eli metsästys jatkuu.


Aivan vihoviimeinen keinoni on yrittää saada punaviini alas kokiksella blandattuna - niin karmealta kuin se monesta varmaan kuulostaakin. Mutta sillä tavalla minä itse asiassa myös opettelin juomaan valkoviiniä (tosin spritzerin muodossa), joten vahvat onnistumismahdollisuudet ovat vielä olemassa!

P.s. Nämä glögi-kuvat eivät nyt sinällään liity tähän asiaan millään tavalla, mutta juoman punainen väri toi vain taas mieleen suuren haluni punaviinistä tykkäämiseen.


6 kommenttia:

  1. Punkkuglögihän on aivan ihanaa, kokeile sitä näin joulun alla!
    Ja "mehumaisia" punaviinejähän on paljon, älä luovuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti tsempeistä ja vinkeistä, kaikki otetaan kiitollisena vastaan! :D

      Poista
  2. Itse Espanjassa asuvana opin juomaan punkkua sangrian kautta. Helppo tehdä kotona, netissä monia hyviä ja helppoja ohjeita (yleensä yksinkertaisin on se paras). Ja kun tekee kotona, voi itse maistella milloin punkku ei niin puske läpi. Suomessa tehdessäni olen välillä vain kysynyt Alkon myyjältä mikä punkku sopisi sangriaan ja yleensä he ovat ehdotelleet juurikin niitä halpoja kyykkyviinejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sangrian mä unohdinkin kokonaan mainita ja se, ihme kyllä, uppoaa ilman mitään ongelmia! Eli siis vielä suurempi mysteeri miksen ole vielä sen(kään) avulla saanut siedätyshoidatettua itseäni siihen punkkuun! :D

      Poista
    2. No hitsi, eihän kaikesta toisaalta tarvitsekaan pitää :) tuli mieleen myös sun meikkivoidepostauksesta, kuulosti "ongelmat" ihan itseltäni ja varsinkin tuo kun nenään ei tunnu tarttuvan. Itse kokeilin Estee Lauderin double wear meikkivoidetta (ei se light versio, vaan normi) ja tämä ollutkin paras löytö ikinä. Siihen päälle NYXin HD studio finishing powderia ja ai että, meikki ei ole koskaan näyttänyt paremmalta tai kestänyt näin pitkiä päiviä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia tuotteita! :) meikkivoidettahan voi pyyytää vaikka vaan testerin ja puuteri on suht halpa!

      Poista
    3. Hei nyt kun sanoit, niin joku muukin on joskus tainnut suositella sitä Double Wearia! Pitääkin ehdottomasti kokeilla, kiitti kovasti vinkistä! :)

      Poista