perjantai 4. marraskuuta 2016

JUUSTOKAKUSTA (ILMAN LIIVATETTA)

Minulla on tähän asti ollut pieni leipomisaiheinen ongelma; pidän juustokakusta, mutta liivate on minusta todella ällöttävää. Se vain yksinkertaisesti tekee kaiken höllyvän kumiseksi, mikä on mielestäni kaikkea muuta kuin houkuttelevaa. Päätinkin siis kokeilla tehdä juustokakun ilman liivatetta - meni se sitten syteen tai saveen (en muuten ole ikinä oikein ymmärtänyt tuota sanontaa).

Olin melkein satavarma, että kakku lösähtää pöydälle irrotettuani irtopohjavuoan reunat, mutta ei se mihinkään lösähtänyt! Kasassa pysyi ilman minkäänlaista ongelmaa! Maku oli myös huomattavissa määrin parempi ilman liivatetta, sillä kakun silkinpehmeä koostumus suorastaan suli suuhun. Eli siis unohtakaa ne liivatteet, juustokakkua voi todistettavasti tehdä ilmankin!


JUUSTOKAKKU 
(ILMAN LIIVATETTA)

noin 8 kpl Digestive-keksejä
50 g voisulaa
2 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan mehu

Aseta 18-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Murskaa keksit pieniksi paloiksi ja lisää voisula niiden joukkoon. Levitä seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Vatkaa ainekset kevyesti sekaisin.
Purista koko sitruunan mehu täytteen sekaan ja lisää sokeria oman makusi mukaan. (Itse pidän enemmän kirpeästä, joten lisäsin sokeria melko vähän.)
Kaada täyte pohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Ensi kerralla meneekin sitten testiin se uunituore lakritsituorejuusto! Koska laku on niin superhyvää, on myös lakritsijuustokakun pakko olla aivan huippua!


















6 kommenttia:

  1. Olen tehnyt juustokakut aina ilman liivatetta, ohjeita, joissa on sitä en luekkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En todellakaan tiedä miksei minulla käynyt aiemmin edes mielessäkään, että ilman sitä liivatettakin voisi selvitä?! Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :D

      Poista
  2. Ei vitsi!! Ens kerralla täytyy itekki kokeilla, koin nyt kyllä suuren valaistumisen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että siellä on joku toinenkin, jolle tämä tuli ihan uutena juttuna! :D

      Poista
  3. Olen samaa mieltä liivatteen ällöhyllyvyydestä. :D Tuon salaisuus lienee kuohukermassa, mutta mitä sitten, jos kakkuun haluaisi esim. marjoja, joista väkisin tulee nestettä lisää. Itse olen muuten tehnyt valkosuklaajuustokakkua. Suklaa toimii siis myös loistavasti hyydyttävänä tekijänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo suklaa onkin hyvä vinkki! :)
      Ja juu kyllähän liivatteettomuus (apua, miten tuo taipuu?! :D) varmasti jossain määrin rajoittaa niitä täytteitä, joten täytyy nyt vaan yrittää keksiä millä muulla sen voisi niissä tapauksissa korvata...

      Poista