perjantai 9. joulukuuta 2016

HC-SHOPPAILUSTA

Terkkuja hiostavasta Singaporesta! Täällä sitä siis ollaan vihdoinkin, vaikka matka tuntui kestävän aivan iäisyyden. Ex-lentoemäntänä minun on siis todella vaikea vain istua paikallani lentokoneessa, joten kaikki lentomatkat ovat aina yhtä tuskaa sekä kellon tuijottamista. Täytyy kuitenkin myöntää, että tällä kertaa lento sujui tylsyydestä huolimatta melko mukavasti; British Airwaysin Airbus A380 oli todella tilava, joten lähes 190-senttinen matkakumppanikin pärjäsi ilman sen pahempia puutumisia tai veritulppia.

Yksi matkailun huonoimmista puolista on kuitenkin jet lag. Täällä ollaankin siis oltu hereillä aamukahdesta eteenpäin (melatoniinista huolimatta), joten mikä olisikaan ollut parempi tapa ennaltaehkäistä tulevaa koomatilaa kuin hc-shoppailu?! Niinpä siis heti aamusta suunta kohti kuuluisaa Orchard Roadia sekä Marina Bayta, joissa on aivan loputon määrä kauppoja!

Marina Bayn ostoskeskuksen sisällä kulkee joki.


Niin kuin olen täällä joskus ennenkin maininnut, en todellakaan ole se maailman järkevin rahankäyttäjä. Niinpä minun on varmaan myös myönnettävä, että tämän päivän tasoinen matkabudjetin tuhoaminen ei ehkä ollut se kaikista fiksuin veto näin reissun ensimmäisenä päivänä. Mutta minkäs sille voi, kun Singapore paljastuikin ihan täydelliseksi ostosparatiisiksi?! Tähän hästääk "ups".

Singaporesta löytyy siis oikeastaan kaikki kivat kaupat. On Uniqlo, Muji, Bimba Y Lola, Victoria's Secret, Topshop, Aldo, Sasa jne. Etenkin juuri Uniqlossa meinasi iskeä suurempikin sekoaminen (eikä vain pelkästään minulle), sillä sieltä sattui saamaan kashmir-neuleita parhaimmillaan jopa puoleen hintaan! Mukaan tarttui myös aivan ihana neulemekko, mutta niistä lisää sitten myöhemmin...



Sekoamisesta tuli lopulta myös nälkä, joten päätimme suunnata Plaza Singapuran sisällä sijaitsevaan Tim Ho Wan ravintolaan, josta saa maailman edullisinta Michelin-tähdellä palkittua ruokaa. Ruoka-annokset olivatkin todella edullisia; koonsa puolesta tapasmaiset annokset maksoivat noin 3-4 euroa kappale. Eikä siellä ollut yhtään jonoakaan, vaikka joka paikassa varoiteltiin pitkästä odotusajasta!


Lisää kuvateksti
Jälkkäriksi päätimme napata kadulta paikallisen herkun, ice cream sandwichin. Eli siis suomeksi sanottuna jäätelöä paahtiksen sisällä. Siis oikeasti. Tämän keksijän on täytynyt olla luomishetkellä vähintäänkin kolmen promillen humalassa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti