maanantai 26. joulukuuta 2016

HOBBITONISTA

Jouluaatto sujui tänä vuonna hiukan erilaisemmissa merkeissä, sillä vietimme aattoaamun Matamatan kuuluisimmassa nähtävyydessä, Hobbitonissa. Varasimme liput noin viikkoa ennen "h-hetkeä", sillä ne ovat ymmärrettävistä syistä hyvin suosittuja. Saimme myös hyvän vinkin eräältä karavaanaripariskunnalta, joka kehoitti meitä varaamaan aamun ensimmäisen kierroksen - jos se vain oli vielä mahdollista. Meillä sattui olemaan tuuria ja saimme liput juuri haluamallemme päivälle sekä ajankohdalle. Lähdimme siis kierrokselle  kello kahdeksalta aamulla. Herääminen oli kuitenkin täysin sen arvoista, sillä kuvaaminen oli huomattavasti miellyttävämpää ilman suuria turistimassoja änkeämässä jokaiseen valokuvaan. Vahva suositus aamun ensimmäiselle kierrokselle!





Kahden tunnin kierros maksoi noin 50€/hlö, mutta oli kyllä jokaisen sentin arvoinen. Hobbiton oli ihan järjettömän söpö paikka, etenkin kun aurinkoi paistoi kirkkaalta taivaalta ja sammakot kurnuttivat läheisessä lammessa! Myös itse opastettu kierros oli todella hyvä ja opas kertoi hyvin mielenkiintoisia inside-juttuja Lord of the Ringsin kuvauksista. Edellä mainitut sammakot oli muun muassa jouduttu Peter Jacksonin pyynnöstä sukeltamaan ulos lammesta sekä siirtämään väliaikaisesti toiseen paikkaan, sillä ne pitivät aivan liian kovaa meteliä. Sammakot pääsivät kuitenkin lopulta takaisin kotilammikkoonsa, joten loppu hyvin, kaikki hyvin. (Ja ne kyllä kieltämättä pitivät ihan järjettömän kovaa meteliä.)






Kierros päättyi lopulta pubiin nimeltään Green Dragon Inn, jossa saimme aamupalaksi kierroksen hintaan kuuluvan oluen tai siiderin. Kaiken kaikkiaan siis hyvin onnistunut aattoaamu, vaikka tänä vuonna missasimmekin sen Lumiukon!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti