lauantai 24. joulukuuta 2016

KUUMISTA LÄHTEISTÄ

Wellingtonista matka jatkui pidemmälle pohjoiseen. Pysähdyimme lounaalle Taupoon, josta löytyi myös ihan supersöpö putiikki nimeltään Verge. Vaikkei Uusi-Seelanti noin kokonaisuudessaan olekaan ollut mikään shoppailun mekka, löytyi tästä putiikista jotain kotiin viemistäkin. Tai no, olisi löytynyt vähän enemmänkin, mutta painorajat...






Tauposta jatkoimme matkaa Wai-O-Tapuun, jossa pysähdyimme Thermal Wonderlandissa. Puistoalue oli siis pullollaan toinen toistaan kuumempia lähteitä, joihin putoaminen olisi johtanut välittömään kuolemaan. Paikan vetonaula on Champagne pool, joka kieltämättä kyllä olikin aika näyttävä. Valokuvaaminen tosin oli melko haastavaa, sillä lähde savusi kuumaa höyryä kuin... no helvetti.





Halusimme myös ehdottomasti päästä uimaan kuumaan lähteeseen (tosin ei ihan sellaiseen kiehuvaan versioon). Useisiin paikkoihin pääsi kuitenkin uimaan ainoastaan maksua vastaan ja ne olivat pullollaan turisteja. Meidän onneksemme saimme kuitenkin leirintäalueella hyvän vinkin eräältä itävaltalaispariskunnalta, joka suositteli meille täysin ilmasta - sekä erityisen kaunista -  Kerosene Creekiä. Paikka ei ole kovin yleisessä tiedossa, eikä sinne ei ole minkäänlaisia tienviittoja. Perille löytää näillä ohjeilla: Laita navigaattoriin Old Walotapu Road (28 kilometriä Rotoruasta etelään). Aja edellä mainittua hiekkatietä 2 kilometriä, kunnes päädyt pienelle "parkkipaikalle", josta lähtee pieni polku joenvarteen.

Sama pariskunta tosin varoitteli meitä myös varkaista, jotka käyvät uimisen aikana tyhjentämässä autoja juuri tuolla kyseisellä parkkipaikalla. Suosittelenkin siis ottamaan arvotavarat mukaan rantaan (me tosin emme ottaneet muuta kuin minun käsilaukkuni, mutta tänkkaad auto sai olla rauhassa lillumisen ajan).






P.s. Joen vesi oli ihan oikeasti melko kuumaa, joten siellä ei voinut olla kovinkaan kauaa ilman nestehukkaa sekä pahaa oloa (opittu kantapään kautta). Paikka oli kuitenkin ehdottomasti kokemisen arvoinen - erityisesti, koska siellä oli meidän lisäksemme vain pari hassua ihmistä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti