sunnuntai 15. tammikuuta 2017

KUALA LUMPURISTA VOL. 2

Malesian nähtävyyksien suhteen hieman reipastuneena kävimme myös vierailemassa Kuala Lumpurin Batu Cavesilla. Yritimme olla oikein super-reippaita ja mennä paikalle julkisilla. No, matkaan meni ehkä noin kaksi tuntia, sillä juna Cavesille kulki 45 minuutin välein. Lisäksi paluumatkalla tuo 15 kilometrin matka takaisin keskustaan maksoi vaivaiset kuusi euroa, joten Kuala Lumpurissa on ihan täysin järjetöntä käyttää muita kulkuneuvoja kuin takseja. (No okei, pahimmat ruuhka-ajat ehkä ainoana poikkeuksena.)

Ja voin muuten kertoa, etten ole ikinä ollut niin hiestä märkänä, kuin kiivettyäni nuo miljoona (oma arvioni) jyrkkää porrasta ylös kukkulalle. Reilu +30 asteen paahtava kuumuus ei myöskään varsinaisesti auttanut, sillä välillä silmissä näkyi pelkkiä pilkkuja ja välillä meinasi pimentyä kokonaan. Onneksi en kuitenkaan ollut ainoa, sillä portaissa hikoili ja puuskutti moni muukin. Tai no, oikeastaan ihan kaikki. Liikunta noissa lämpöasteissa pitäisi siis kieltää lailla (keksin vaikka heti monta paljon turhempaakin lakia)!



Ja vaikka itse Batu Cavesitkin olivat ihan näkemisen arvoiset, päähuomion vei kuitenkin sen ympäristössä pörräävät apinat. Ne olivat siis täysin tottuneet ihmisiin ja tulivat jopa iholle ruoan toivossa. Emme kuitenkaan olleet lainkaan varautuneita siihen, kuinka pitkälle ne olivat valmiita menemään... J siis kantoi kädessään pientä muovipussia, joka sisälsi purkin paikallisia Pringlesejä sekä pari pulloa vettä. Aivan yhtäkkiä eräs apina vain tuli, repi muovipussin pohjan auki ja varasti meidän sipsimme!

Siihen se sitten jäi meidän viereemme syömään saalistaan. Erityisen mielenkiintoiseksi apinan sipsinsyömisen teki se, että ne olivat maultaan melko tulisia chilisipsejä. Se ei kuitenkaan tuntunut menoa haittaavaan, vaan se mätti perunalastuja suuhunsa oikein hyvällä ruokahalulla. Loppujen lopuksi pari sen kaveriakin tuli osingoille, sillä apinoiden onneksi purkki oli melkein täysi.







Koska kyseessä oli meidän viimeinen päivämme Kuala Lumpurissa, päätimme illalla mennä syömään hiukan "hienommin". Bongasimme eräänä päivänä taksin ikkunasta kivalta näyttävän ravintolan ja se sopi hienosteluillalliselle enemmän kuin hyvin! Pampas oli etenkin pimeällä todella tunnelmallinen ja ruokakin oikein hyvää, joten kaiken kaikkiaan onnistunut valinta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti