tiistai 14. helmikuuta 2017

YSTÄVÄNPÄIVÄSTÄ

Vaikken niin hirveästi tällaisista "pakkojuhlista" välitäkään, halusin kuitenkin keksiä jotain pientä kivaa, jolla muistaa ystäviä. Mansikka-popcorn bark sopi tähän tarkoitukseen aivan täydellisesti, sillä se on helppo tehdä ja näyttää todella söpöltä. Ja kuka nyt ei suklaasta tykkäisi!


MANSIKKA-POPCORN BARK
(noin pellillinen)

700 g maitosuklaata
300 g valkosuklaata
kuivattuja mansikoita
popcorneja

Sulata suklaat erikseen vesihauteissa. Kun molemmat ovat sulaneet, kaada maitosuklaa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä se mahdollisimman tasaiseksi lastan tai nuolijan avulla.
Ota valkosuklaata isolla lusikalla ja kaada sitä epätasaisesti sulan maitosuklaan päälle. Kun valkosuklaata on mielestäsi tarpeeksi, tee (esimerkiksi vartaisiin tarkoitetulla) tikulla suklaaseokseen epämääräisiä ympyröitä yhdellä pitkällä vedolla, jolloin suklaat sekoittuvat toisiinsa kauniisti. Lisää kuivatut mansikat sekä popcornit ja siirrä suklaaseos jääkaappiin kovettumaan noin tunniksi.

 ***

Kun suklaa on kovettunut, leikkaa siitä terävällä veitsellä haluamasi kokoisia paloja. Suklaa sulaa aivan hetkessä, joten et voi koskea siihen sormin. Siirrä siis leikatut palat purkkeihin esimerkiksi keittiöpihdeillä ja säilytä niitä jääkaapissa aina syömiseen saakka!



Kun "itsetehdyt" suklaat vielä pakkaa nätisti söpöihin purkkeihin, on se ainakin minusta todella kiva tapa muistaa ystäviä jollakin omatekemällä, pienellä yllätyksellä. Ihanaa ystävänpäivää kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti