lauantai 18. maaliskuuta 2017

TÄYDELLISESTÄ LISUKKEESTA

Ruoanlaitto on meidän taloudessamme tökkinyt viime aikoina tavallista enemmän. Poikaystäväni halusi kuitenkin viime lauantaina pitkästä aikaa hyvän pihvin (yleensä meillä syödään melko paljon kanaa), joten minun tehtäväkseni jäi keksiä sille jokin lisuke. Päätin pysyä keep it simple -linjalla (koska laiskuus), mutta lopputulos oli siitäkin huolimatta ihan mielettömän hyvä! Niin ja mikä parasta; myös todella helppo tehdä!



"UUNILISUKE"

tomaatteja
valkosipulia
fetaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
yrttisekoitusta

Levitä uunivuoalle oliiviöljyä ja kokoa siihen haluamasi määrä tomaatteja, fetaa sekä kokonaisia valkosipuleja (kuorineen), joiden yläosasta on leikattu 1/4 osa pois. Kaada päälle vielä oliiviöljyä (itse käytin chilillä maustettua öljyä) sekä lisää suola, pippuri sekä yrttisekoitus.
Paista 180 asteessa noin tunnin verran tai kunnes tomaatit näyttävät nahistuneilta sekä feta kultaiselta.



Tämähän menisi pihvin lisukkeena ihan näinkin, mutta valmistin tomaattien, fetan sekä valkosipulin kaveriksi vielä pienen kulhon couscousiakin (koska maailman helpoin tehdä). Ne sopivatkin todella kivasti yhteen ja couscous teki annoksesta vielä aavistuksen ruokaisamman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti