keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

NIZZAN VINKEISTÄ

Niin kuin jo aiemmassa Nizzan postauksessa lupasin, tässä tulee vielä muutama lisävinkki kaikille kyseiseen lomakohteeseen matkaaville! Koska Ranskan "palvelukulttuuri" tosiaan on mitä on, on sieltä hiukan haasteellista löytää kaikin puolin hyvää ravintolaa ilman totaalista hermojen menetystä. Onnistuimme kuitenkin bongaamaan pari ravintolaa, joissa homma toimi kuten pitikin ja palvelu oli melkein jopa ystävällistä! Vive la France!



RAVINTOLAT

Les Distilleries Idéales
(24 Rue de la Préfectur)

Pieni baari keskellä vanhaakaupunkia, jonka söpöllä terassilla oli kiva istuskella ja katsella ihmisiä. Paikka oli hyvin kohtuuhintainen ja sen laseittain myytävä samppanja aivan superhyvää! Myös palvelu oli harvinaisen ystävällistä sekä nopeaa, josta suuri plussa (koska Ranska)!



Le Plongeoir
(60 Boulevard Franck Pilatte)

Tämän ravintolan bongasin sattumalta Instagramista, joten menimme sinne ihan varta vasten sen makean ulkomuodon vuoksi. Ruoasta en valitettavasti osaa sanoa mitään, sillä kävimme Le Plongeoirissa vain pikaisilla juomilla, mutta viini oli ainakin kylmää sekä näköalat aivan huiput!



La Maison De La Marie
(5 Rue Massena)

Söpö sisäpihalla sijaitseva ravintola, joka on lukemamme perusteella saanut paljon kehuja. Ruoka olikin oikein hyvää ja erityismaininnan saa paikan perunamuusi (!!). Itse söin pääruokana paistettua kalaa, jonka kanssa perunasose sopi aivan täydellisesti yhteen! Palvelussa ei ollut myöskään moittimista, sillä vaikka ravintola olikin tupaten täynnä, hoitui tarjoilu nopeasti sekä tehokkaasti. Myös ravintolan hintataso oli mielestämme hyvin maltillinen.


OSTOKSET

Nizzaa mainostetaan shoppailijan paratiisina, mutta me emme kyllä rehellisesti sanottuna lämmenneet sen ostostarjonnalle mitenkään erityisen paljon. Suurimmat shoppailut me hoidimmekin road tripin yhteydessä Polygone Rivierassa (siitä lisää tulevassa Monaco-postauksessa). On kuitenkin muutama juttu mitä Nizzasta kannattaa ostaa, joten tässä tulevat vielä vinkit kaikille himoshoppailijoille:

Oliiviöljy

Ranskasta kannattaa ehdottomasti ostaa laadukasta oliiviöljyä, sillä se on epäilemättä kaiken sen raahaamisen arvoista! Mitä enemmän öljy "polttelee" suussa, sen laadukkaampaa se on.

Kashmirneuleet

Galeries La Fayette (6 Avenue Jean Médecin) myy (muistaakseni) Cachemire Chevri- merkkisiä edullisia kashmirneuleita, joita löytyy sekä miehille että naisille. Merkillä oli lisäksi ainakin yksi liike samalla kadulla kuin yllä mainittu ravintola La Maison de la Marie (osoite siis mahdollisesti Rue Massena).

Apteekkikosmetiikka

Nizzasta löytyy noin miljoona apteekkia ja niissä myytävä kosmetiikka on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Itselleni tarttui mukaan muun muassa Nuxen ihana kultaöljy, joka näyttää (ja tuntuu) aivan ihanalta kesäisissä säärissä!

Viini sekä samppanja

Jos olet kova juomaan viiniä, kannattaa Nizzaan lähteä puolityhjällä matkalaukulla. Sekä viini että samppanja ovat ruokakaupoissa hyvin edullisia, joten niitä kannattaa ehdottomasti ostaa myös kotiin viemisiksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti