tiistai 31. lokakuuta 2017

SVEITSIN ROADTRIPISTÄ

Jatketaan taas matkakertomuksella... Vietettyämme siis muutaman tunnin suloisessa Grindelwaldisssa, Sveitsin road trippimme jatkui kohti Interlakenia. Tiet olivat tosiaan suurimmalti osin kapeita vuoristoteitä, joten suhteellisen lyhyeksikin olettamamme  välimatkat veivät yllättävän pitkään - matkoihin kannattaa siis oikeasti varata hyvin aikaa. Korkeita paikkoja pelkäävä Mama Linna oli välillä aivan kauhuissaan kiemurtelevasta reitistämme, mutta myönsi lopulta matkan olleen pienestä ahdistuksesta huolimatta aivan huikea! Vuoristomaisemat kuuluvat ehdottomasti myös omiin lemppareihini, niissä on vain jotakin mysteerisen rauhoittavaa.




INTERLAKEN

Road tripin toinen pysähdys oli kylässä nimeltään Interlaken. Tämä paikka vaikutti huomattavasti vilkkaammalta kuin Grindelwald ja myös ostos- sekä ravintolatarjontaa oli ainakin minun mututuntumani mukaan paljon enemmän. Olisimme viihtyneet täälläkin vaikka kuinka pitkään, mutta suhteellisen pikaisen kaupunkikierroksen jälkeen oli jälleen aika jatkaa matkaa.




ISELTWALD

Iseltwald tuli mukaan road trippiimme oikeastaan vahingossa, sillä ajaessamme sen ohi ja nähdessämme kylän hienon linnan, päätimme vierailla sielläkin. Ja onneksi kävimme, sillä maisemat olivat (täälläkin) ihan mielettömät! Kylä oli kuitenkin tooodella pikkuinen, joten pienen kävelylenkin sekä maisemakuvauksen jälkeen olimmekin valmiit taas jatkamaan matkaa.





BRIENZ

Sveitsin road trippimme viimeinen kohde oli Brienzin pikkukylä, josta olimme varanneet majoituksen Airbnb:n kautta. Asunnon omistaja ei puhunut kuin pelkkää saksaa, mutta saimme kuin saimmekin selvitettyä kaikki tärkeimmät asiat pelkän elekielen avulla. Ja niin kuin muutkin vierailemamme kylät, myös Brienz oli todella suloinen! Eihän siellä mitään sen kummempaa ollut, mutta jo söpössä kylässä pyöriminen riitti meille erinomaisesti viihdykkeeksi. Koko päivän kruunasi vielä vuokratalomme terassilta näkynyt uskomattoman kaunis auringonlasku, Sveitsiin on kyllä vielä pakko päästä uudestaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti