tiistai 3. lokakuuta 2017

TOKIOSTA VOL. 2

Minulla sattui olemaan viime kuussa vielä toinenkin kahden yön Tokio, joten suuntasin taas erään kollegani kanssa aivan kaupungin keskustaan. Tällä kertaa menimme ihan ensimmäiseksi Ginzaan, joka on tunnettu erityisesti Tokion suurimpana ostoskatuna. Sen varrelta löytyy muun muassa Japanin isoin Uniqlo, Abercrombie & Fitch sekä lukemattomia second hand- liikkeitä pullollaan houkuttelevia merkkituotteita. Väsymys (siis kooma) rajoitti kuitenkin hiukan ostossaalista, sillä sellaisessa kokovartalopöhnässä ei oikein jaksa (siis pysty) edes ajattelemaan vaatteiden sovitusta.





Shoppailun jälkeen oli pakko saada ruokaa, joten suuntasimme ensimmäiseen paikkaan, joka oli pullollaan paikallisia. Sehän on tunnetusti aina se "varma" merkki hyvästä ruoasta... Päädyimme tilaamaan jotakin ramenin sukuista nuudelikeittoa sekä tietysti lemppareitani gyozoja. Jälkimmäiset ovat aina ihan superhyviä, mutta nuudelikeitto paljastui yllättävän mauttomaksi. Saimme kuitenkin vatsamme täyteen ja päätimme lähteä raahautumaan Tokyo Towerille.  




Matkalla tornille muutimme kuitenkin mielemme (naisten etuoikeus) ja päätimme sittenkin jatkaa shoppailua Harajukun Omotesandolla. Se ei sinänsä sotkenut pakkaa sen kummemmin, sillä Tokiossa liikkuminen on erittäin helppoa. Taksi kannattaa unohtaa ihan suosiolla, sillä se on keskustan ruuhkista johtuen hidasta sekä kallista. Suosittelenkin siis ehdottomasti kokeilemaan junaa sekä metroa. 

Itselläni on myös aina käytössä Suica- kortti, jonka saa ostettua helposti juna-asemien automaateista. Kortin hintaan kuuluu 500 jenin pantti, joka annetaan takaisin sitä palauttaessa. Itse liikun pääosin Yamanote- linjalla (se vihreä linja), joka on vähän niin kuin Helsingin kehärata - tosin ilman sitä lentokenttää. Sen varrella onkin lähes kaikki asemat, joihin näin turistina tulee tarvetta päästä.




Päästessämme Harajukuun aloimme kuitenkin olla jo niin puolikuolleita, että energiaa riitti lähinnä vain hengittämiseen. Teimme Omotesandolla pienen kierroksen ja päätimme käyttää ihan vihoviimeiset voiman rippeemme nähdäksemme vielä Shibuyan iltavalaistuksessa. Tämä oli siis juuri se paikka, josta löytyy sekä maailman vilkkain risteys sekä ihanan Hachikon patsas. Sen jälkeen olikin sitten aika lähteä köröttelemään bussilla takaisin hotellille.

Tokyu Plaza




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti