tiistai 5. joulukuuta 2017

TULEVASTA JOULUSTA

Tämä joulu on siitä vähän tyhmä, että vietämme sen poikaystäväni kanssa tahoillamme töissä. Toisaalta se oli meiltä molemmilta täysin vapaaehtoinen ratkaisu, sillä haluamme mielummin viettää ensi joulun "vapaalla" uudessa kodissa. (Meillä molemmilla on siis sellainen työ, jossa joulu ei ole aina automaattisesti lomaa.)

Oma jouluni menee tänä vuonna Bangkokissa ja koska lämpimissä maissa ei oikein ikinä tunnu joululta, aion olla osittainen Grinch ja vain skipata joulun. Thaimaassa fiilistellään siis vain lämpöä, hierontoja sekä ihanaa paikkisruokaa, eikä surra koto-Suomessa paistettavien herkkukinkkujen perään. (Toki minun on aivan pakko saada kinkkua, mutta se valmistetaan tänä vuonna jo reilusti ennen joulua.) Ensi vuonna taidankin sitten aloittaa joulufiilistelyt jo syyskuussa...


Olen kaikesta huolimatta yrittänyt päästä edes vähän joulufiiliksiin, sillä joulunalusaika on melkeinpä vielä ihanampi kuin se itse aatto. Fiilistelyyn kuuluu perinteisesti piparkakkutaikinan syöminen (en siis ikinä paista sitä, vaan syön taikinan raakana), joululeffojen katselu (Yksin kotona 1 & 2 sekä Holiday) ja tietysti joululahjojen hankkiminen. Tosin meillä lahjoja ostetaan tietoisesti melko maltilla, sillä paketit eivät ole se joulun tärkein asia. Täydellinen joulu onkin rentoa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, takkatulta sekä tunnelmallisia joululauluja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti